
Bereiden
Verwarm de kippenbouillon zodat deze net niet kookt en gaar hierin de kipfilet 15 minuten. Neem vervolgens de kip uit de pan en laat afkoelen.
Besprenkel de avocadoblokjes met de helft van het citroensap. Trek vervolgens de kipfilet met 2 vorken uit elkaar tot dradige stukjes.
Meng de gehakte bieslook, walnoten, zure room, het citroensap en peper en zout er doorheen.
Zet de kookring op een bord. Schep eerst een lange avocadoblokjes erin en druk aan met de achterkan van een lepel. Schep daarop de kipsalade en druk deze ook aan.
Verdeel als laatste de blauwe bessen erover. Verwijder vervolgens de kookring en garneer met sprieten bieslook.
Ingrediënten
500 ml kippenboullion
400 gram kippendijfilet (of kalkoenfilet)
1 avocado, geschild en in blokjes
1 citroen voor sap
1 eetlepel gehakte bieslook
6 sprieten bieslook voor garnering
50 gram walnoten, grof gehakt
3 eetlepels zure room
100 gram blauwe bessen
Benodigdheden
Kookring 10-12 cm doorsnede
Bron: https://www.boodschappen.nl/recept/taartje-van-gepocheerde-kip-met-avocado-en-blauwe-bessen/