
Bereiding
Doe 1,5 liter sap in de pan en voeg de poedersuiker en vanillesuiker toe. Schil de peertjes met een dunschiller, laat de steeltjes eraan zitten, maar snijdt aan de onderkant het hartje er uit. Zet de peertjes met de kruidnagels en het ½ kaneelstokje in de pan, met het sap mengsel. De peertjes dienen zoveel mogelijk onder het vocht te staan. Laat de peertjes 2 a 3 uur zachtjes stoven. Meng in een kopje het aardappelmeel met ½ lepel water. Verwijder kruidnagel en kaneel uit de pan. Haal vervolgens de peertjes uit de pan en zet ze op een mooi schaaltje. Bindt het stoofvocht met het aardappelmeel en giet dit over de peertjes.
Tip: Vervang de sap met 3 glazen blauwe bessen wijn en 1 glas rode port.
Ingrediënten (voor 6 personen)
2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman)
2 liter Blue Berrie Hill blauwe bessensap
200 gram poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 kruidnagels
1/2 kaneelstokje
1 eetlepel aardappelmeel