
Bereiding
Kook de pasta. Giet de pasta in een vergiet en laat er koud water over stromen. Was zo nodig de sla. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in smalle boogjes of kleine blokjes. Spoel de kidneybonen af in een vergiet. Doe de pasta, sla, bleekselderij, blauwe bessen en kidneybonen bij elkaar in een schaal. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op het vuur totdat ze lichtbruin beginnen te verkleuren. Laat ze afkoelen op een bord. Meng in een schaaltje olijfolie, zoetmiddel en zwarte peper naar smaak tot een dressing. Giet deze dressing over de salade. Serveer met de pijnboompitjes.
Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)
150 g volkoren speltpasta
100 g gemengde sla
2 stengels bleekselderij
2 handen blauwe bessen
400 g kidneybonen
2 handen pijnboompitten
Een scheutje olijfolie
Een scheutje zoetmiddel (bijvoorbeeld ahornsiroop)
Zwarte peper naar smaak