
Bereiden
Voor de blauwe bessen dragon saus: combineer in een grote sauspan de blauwe bessen, 2 el dragon, de knoflook, wijn, bouillon en honing. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur zachter. Laat het, onbedekt, 30 minuten sudderen tot de saus is teruggebracht tot ongeveer 1/4 kopje. Breng o smaak met zout en peper.
Terwijl de saus suddert, breng je de kippendijen op smaak met paprika en zout en paper. Grill de kip, afgedekt, op indirecte hitte voor 30 minuten. Voeg de helft van de citroen toe aan het grill rooster en doe dit voor de laatste 5 minuten direc boven het vuur.
Meng de courgette noodles met 1 eetlepel olijfolie, de resterende dragon, 0,5 tl zout en 0,5 tl peper. Serveer de kip met courgette noodles, halve citroen en de saus.
Ingrediënten (4 personen)
2 kopjes blauwe bessen
3 el vers gesneden dragon
3 teentjes knoflook
0,5 kop droge rode wijn
0,5 kop kippen boullion
2 tl honing
8 kippendijen
2 tl gerookte paprika
0,25 tl zout
0,25 tl zwarte peper
2 citroenen, gehalveerd
8 koppen courgette
1 el olijfolie
Bron: https://www.bhg.com/recipe/grilled-chicken-with-blueberry-tarragon-sauce/