Citroentaart met lemoncurd en blauwe bessen




Bereiden


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier.

  2. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, het maanzaad, de suiker en een snufje uit.

  3. Meng in een kleine kom de citroensap en -rasp, de appelmoes, de olie, de melk en de golden syrup.

  4. Meng deze ingrediënten en schep in de bakvorm. Bak vervolgens in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar. Neem daarna de cake uit de oven en laat afkoelen.

  5. Maak in de tussentijd 2 porties lemon curd. Laat deze koud worden in de koelkast.

  6. Meng 1/4de deel van het aquafaba schuim door de lemon curd. Spatel vervolgens de rest er voorzichtig door heen en laat weer koud worden in de koelkast.

  7. Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden en bestrijk de bovenkant van de onderste helft met het citroenmengsel. Verdeel 3/4de van de blauwe bessen hierover en dek af met de bovenste kakelaar. Verdeel de rest van het citroenmengsel over de bovenste kakelaar en versier met de rest van de blauwe bessen. Bestrooi als laatste met poedersuiker.

Ingrediënten voor de cake

  • 1,5 eetlepel maanzaad

  • 160 gram bloem

  • 30 ml citroensap

  • 2,5 tl bakpoeder

  • 150 gram kristalsuiker

  • snufje zout

  • rasp van 1 citroen

  • 100 ml melk

  • 20 gram appelmoes

  • 60 ml neutrale olie

  • 25 ml golden syrup

Ingrediënten vulling en topping

  • 1,5 tl citroensap

  • 40 ml aquafaba

  • 20 gram kristalsuiker

  • 400-500 gram blauwe bessen

  • poedersuiker

  • 2 porties lemon curd


Bron: https://www.seasons.nl/culinair-recepten/zoet/citroentaart-met-maanzaad-lemoncurd-en-blauwe-bessen/94280/