
Bereiding
Meng de bloem met de boter tot kruimels, voeg de suiker en de eidooier toe en meng het geheel tot een glad deeg.Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad, vorm een bol, wikkel deze in plasticfolie en leg hem 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C en vet 2 bakplaten in. Rol het deeg opnieuw uit en steek met een vorm ± 40 bloemetjes (doorsnee ca. 6 cm) uit. Steek met een uitsteekvorm rondjes van ca. 2 cm uit het midden van 20 deegbloemetjes. Bak alle 40 bloemetjes in ± 12 min. lichtbruin af. Klop de boter en de poedersuiker tot een romig mengsel. Bestrijk de koekjes zonder gaatje met de botercrème en doe er een schepje jam bovenop. Druk de koekjes met de gaatjes erop en strooi er poedersuiker overheen.
Benodigdheden (voor 20 koekjes)
225 g bloem
175 g koude ongezouten boter in blokjes
130 g fijne tafelsuiker
1 eidooier
Vulling
50 g ongezouten boter in blokjes
130 g poedersuiker
4 a 5 el blauwe bessen jam