Blauwe Bessen

Kijk snel verder om te zien wat wij allemaal kunnen met dit gezonde stukje fruit...
BLUE_procucten
foto_welkomstpagina_blueberrie
Openingstijden winterseizoen

Zelf je bessen plukken

Super lekkere producten

Natuurlijker kunnen we het niet maken…..

Met de blauwe bes kun je echt van alles maken. En dat doen we. Met liefde! Na een zorgvuldig teelt- en plukproces verwerken we de bessen tot de heerlijkste producten. Je kunt ze bij ons komen proeven op het terras of bestellen via deze site.

De blauwe bes is een perfecte basis voor een zoete, fruitige rode wijn. En heb je de overheerlijke vlaai, dressing en jam al geproefd? Moet je zeker doen. Telkens ontdekken we nieuwe mogelijkheden.  En die nieuwe producten voegen we natuurlijk toe aan ons assortiment als nieuwe verwennerij.

Sap

Een van onze bekendste producten is het blauwe bessensap. Puur, supergezond en ontzettend lekker. Sap is bij ons ook echt sap. Zonder toevoegingen. Voor het sappigste sap gebruiken we de meest rijpe blauwe bessen. Door de volle rijping is het suikergehalte van de blauwe bes zeer hoog. Heerlijk zoet dus.

Tips!

  • Voor een fruitige twist, mix je blauwe bessensap met pure appelsap.
  • Voor een mooi en gezond rood stoofpeertje, voeg je wat sap toe aan het kookvocht.

Wijn en likorette

Van onze sappige, rijpe blauwe bessen maken wij een zoete, fruitige, rode wijn.  De wijn combineert perfect bij een gerecht met leverpastei. Hij is ook lekker als dessertwijn en heerlijk bij de borrel met smeuïge kaasjes. We hebben ook een frisse, fruitige likorette, gerijpt op graanalcohol. Lekker koud drinken, door je ijs of een scheutje in de bowl. Puur genieten.

 Tips!

  • Schenk de wijn iets gekoeld, dan komt de blauwe bes het beste tot zijn recht.
  • Door een scheutje likorette toe te voegen aan een compote van blauwe bessen creëer je een pittiger smaakje.

Dressing

Een dressing gemaakt van een combinatie van blauwe bessen, specerijen en wijnazijn. Zalig! En het is weer eens wat anders. Verfrissend  en heerlijk om de salade op smaak te brengen.

Tip!

Deze dressing doet het erg goed op een salade van verschillende soorten sla, gedroogde blauwe bessen, wat stukjes kip  en pijnboompitten. De gedroogde blauwe bessen kun je ook bij ons kopen.

Confiture en fruitbeleg

Van onze blauwe bessen maken we natuurlijk de smakelijkste confiture en fruitbeleg. De confiture wordt gemaakt op basis van blauwe bessen en suiker. Je komt altijd een paar hele blauwe bessen tegen.  Aan het fruitbeleg wordt geen suiker toegevoegd maar appelconcentraat. De suiker van de appel is de zoetstof. Heel gezond én lekker.

Tips!

  • Doe een flinke lepel van confiture bij de saus voor een vleesgerecht.
  • Maak een tosti van camembert met fruitbeleg      

Taart

Een heerlijke luxe blauwe bessentaart die wij samen met Bakkerij Gommans hebben bedacht. Op een knapperige zanddeegbodem ligt een dikke laag van blauwe bessenbavarois. Daarbovenop ligt een heerlijke laag blauwe bessen, afgewerkt met gelei. Bijna te mooi om aan te snijden.

Tip!

Je mag jezelf best verwennen. Doe er een klein toefje slagroom bij om het feest compleet te maken.

IJs

Omdat wij alleen met onze eigen blauwe bessen werken, wordt het  yoghurt- en sorbetijs speciaal voor ons gemaakt door de Veldweide. We verkopen ook puur vanille-ijs en naturel yoghurtijs. Gewoon omdat het zo lekker combineert met onze eigen blauwe bessen ijsvarianten.

Tip!

De smakelijkste ijscoupe bestaat uit blauwebessenijs, een handje vol verse bessen en een scheutje blauwe bessenlikeur.

Belevings arrangement

Kom Blue Berrie Hill beleven

Je kunt deze mooie plek in Limburg beleven zoals je zelf wilt. Plukkend in de plantage of genietend van taart en koffie op het terras. Blue Berrie Hill is fun voor jong en oud!

Ook de omgeving van onze plantage en het theehuis is de moeite waard. Dus organiseren wij diverse activiteiten op en rondom Blue Berrie Hill. Educatief, gezellig, actief en Bourgondisch. Gezellig om te doen samen met collega’s, familie of met een groep vrienden.

Rondleidingen

Bereid je voor op een dag boordevol lekkers. Om de dag goed te beginnen ontvangen we je met een kopje koffie of thee en een lekker stukje luxe blauwe bessentaart. Daarna volgt een rondleiding over de percelen, vertellen we over de teelt van de blauwe bessen en kun je genieten van een lekkere bessensapje. Achteraf kun je nog even nagenieten op het terras en als afsluiting ontvang je nog een smakelijk presentje voor thuis!

Tevens is het ook mogelijk om te genieten van een overheerlijk lunch.

Het programma kan in overleg worden aangepast.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wanneer

Begin mei t/m eind september

Duur

1,5 tot 2 uur

Kosten

€ 15,- p.p.(min.10 personen, vanaf 20 personen prijs op aanvraag).

Speuren naar lekkere bessen

Vanaf begin juli tot eind augustus kun je bij ons zelf blauwe bessen plukken. Lekker buiten tussen de struiken op zoek naar de mooiste, zoetste en lekkerste blauwe bes. Voor kinderen is er ook de mogelijkheid om een blauwe bessenspeurtocht te doen.

De kinderen mogen dan zelf hun eigen blauwe bessen plukken, speuren naar de antwoorden op de spannende vragen en tot slot genieten een heerlijke ijsje uit een Bes en Berrie Beker.

Wanneer

Begin juli tot augustus

Kosten

€ 5,00 p.p.

ABC- Arrangement

Het ABC-arrangement is een educatieve auto- of fietstocht met een Bourgondisch tintje. Onze streekproducten, zoals de asperge, de blauwe bes, en de champignon staan centraal tijdens een verrassend mooie tour door de omgeving van Blue Berrie Hill, Museum De Locht en IJssalon Clevers.

Wanneer

april t/m oktober

Duur

ongeveer 6 uur

Kosten

€ 16,- p.p.

Blue Berrie Hill High Tea

collage 2016

Lekker relaxed genieten midden in de plantage van een exclusieve en culinaire 3-gangen blauwe bessen High Tea. Wat dacht je bijv.van een exclusieve blauwe bessensoep? Nieuwsgierig? Reserveren kan bij voor keur 1 week van te voren via info@blueberriehill.nl

De High tea’s zijn uitsluitend mogelijk op afspraak vanaf 2 personen en in het winterseizoen alleen op zondagen.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Geregistreerd bij www.highteawereld.nl

Kosten

vanaf € 24,95 p.p.

Workshop theepot pimpen!

ANGY-0824

Middagje creatief theeleuten!

Pimp onder het genot van een luxe High Tea je eigen theepot. Maak een unieke theepot van papier-marché, door deze te versieren met vrolijk dècopath papier, linten, steentje en diverse andere decoratiematerialen.

Voor meer informatie mail naar info@blueberriehill.nl of bel 077-4632161.

Duur

+/- 6 uur (inclusief luxe High Tea)

Kosten

€ 42,50 p.p. of € 75,00 p.p. (incl. High Tea).

Workshop taart pimpen!

ANGY-0812

Een taart om je tanden in te zetten!

Creëer onder het genot van een luxe High Tea de meest mooie taart. Met het lijmpistool in de hand versier jij jouw taart met lange vingers, linten, steentjes en diverse andere decoratiematerialen.

Voor meer informatie mail naar info@blueberriehill.nl of bel 077-4632161.

Duur

+/- 6 uur (inclusief luxe High Tea)

Kosten

€ 42,50 p.p. of € 75,00 p.p. (incl. High Tea).

Blue Berrie Hill & De Rozenhof

rondleidingen (> 10 personen)

In het Limburgse plaatsje Broekhuizen vindt u ons theehuis en de plantage. Hier bent u welkom om Blue Berrie Hill te beleven. Bereidt u voor op een ochtend boordevol informatie, lekkers en ontdek alle geheimen van de blauwe bes tijdens een rondleiding. Na afloop van de rondleiding, die start om 10:00 uur, staat er een overheerlijke Blue Berrie Hill lunch voor u klaar. Na de lunch om 13.30 uur gaat uw dagje-uit verder bij De Rozenhof in Lottum net een boeiende rondleiding door de prachtige rozentuin. Afsluiting met koffie/thee en heerlijk rozengebak.

Wanneer

april t/m oktober

Duur

+/- 5 - 6 uur

Kosten

vanaf € 28,00 per persoon

Het "BES"te kerstpakket !

Op zoek naar het ‘BES’te kerstpakket?

Wij denken graag met u mee!!!!

De blauwe bes is verrukkelijk, veelzijdig en super gezond. Met liefde maken wij de heerlijkste producten van onze eigen geteelde blauwe bessen. Eerlijke en gezonde producten die perfect passen in uw kerstpakket. Wat dacht u bijv. van een kerstpakket bestaande uit pure blauwe bessenproducten, diverse lekkernijen en een boekje met de meest originele blauwe bessenrecepten.

U kunt kiezen uit 3 verschillende pakketten met een waarde van: € 30,-, € 40,- of € 50,-.

Of verrast u liever uw personeel met een cadeaubon voor een exclusieve blauwe bessen high tea t.w.v. € 24,95 per persoon.

Kortom een smaakvolle kerst en een gezonde start voor 2017 voor u en uw personeel!

banner kerst

 

 

Nieuws

Niets Gevonden

Leuke recepten

Eet smakelijk!

De blauwe bes laat zich gemakkelijk verwerken in gebak, sauzen, hapjes, sapjes en toetjes. Onze blauwe bessenproducten vind je in de webshop en in de winkel. Maar er is toch niets leuker dan zelf iets te maken met deze supergezonde vrucht. 

Op onze website vind je allerlei recepten ter inspiratie en vermaak. Ga gerust eens ‘buiten het boekje’. Zo kom je tot verrassende nieuwe gerechten. Heel veel succes en eet smakelijk!

Recepten:

1 Schuimomelet met blauwe bessen » 2 Blauwe bessen muffins (12 porties) » 3 Superfood meets geitenkaas » 4 Blauwe bessen jamkoekjes » 5 Blauwe bessen smoothie » 6 Stoofpeertjes » 7 Blauwe bessen pannenkoekentaart! » 8 Runderstoof met blauwe bessen » 9 Blauwe bessenbrood » 10 Blauwe bessen appeltaartjes » 11 Kalkoenburger met blauwe bessenmayonaise » 12 Blauwe bessen ricotta pizza » 13 Blueberry Cheesecake Treats » 14 Besbozola » 15 Suikervrije blauwe bessen havermoutkoekjes » 16 Pastasalade met blauwe bessen. » 17 Gebakken camembert met blauwe bessen » 18 Blauwe bessen, avocado en spinazie smoothie, » 19 Blauwe bessen en banaan parfait » 20 Cheesecake met blauwe bessen » 21 Ontbijtpannenkoek met blauwe bessen! » 22 Panini met blauwe bessen en kip » 23 Groente sticks met ricotta blauwe bessendip. » 24 Sandwich met kalkoen en blauwe bessenmayonaise » 25 Blauwe bessen mousse » 26 Gezonde kokos blauwe bessenbollen » 27 Blauwe bessen croissants » 28 Salade met geitenkaas, spekjes en blauwe bessen » 29 Blauwe bessen mascarpone toetje » 30 Griekse yoghurtcake met blauwe bessen » 31 Lamskoteletten met blauwe bessensaus » 32 Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen » 33 Kleine blauwe bessen cheesecake » 34 Pro­secco ­p­unch met blauwe bes­sen » 35 Supersnelle ontbijttaart » 36 Blauwe bessen ijsjes » 37 Salade van gerookte zalm en blauwe bessen » 38 Mozzarella pannenkoekjes met blauwe bessen » 39 Gebakken chocolademousse » 40 Blauwe bessen donuts » 41 Eton mess met blauwe bessen » 42 Gerstsalade met blauwe bessen en granaatappel » 43 Aardappelen met tijm en salade » 44 Superfrisse cocktail met wodka en blauwe bessen! » 45 Luxe Kruidkoek met Chocolade en blauwe bessen » 46 Koolhydraatarme citroen kokoscake met blauwe bessen » 47 Blauwe bessen salade met kipfilet » 48 Havermoutbrood » 49 Quinoa Salade met blauwe bessen en watermeloen » 50 Blauwe bessen risotto » 51 Roze blauwe bessen limonade » 52 Vlinderstokjes » 53 Toast met mozzarella & blauwe bessen » 54 Glutenvrije kokos banaan pannenkoekjes en blauwe bessen » 55 Sushi met blauwe bessen » 56 Blauwe bessen gin cocktail »
Schuimomelet met blauwe bessen

Bereiding:

Splits de eieren en klop het eigeel met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig. Klop het eiwit stijf, en schep het stijfgeklopte eigeel (samen met de likeur) voorzichtig door het eiwit. Verhit een klontje boter in de koekenpan. Schenk het eimengsel in de koekenpan en leg de deksel erop; verhit de omelet even flink. Verwarm de omelet daarna zachtjes tot deze stevig is geworden. Leg de omelet op een bord en snij deze voorzichtig doormidden. Leg de halve omeletten op 2 kleine bordjes en verdeel de blauwe bessen hierover. Bestrooi de omelet met poedersuiker. Direct serveren. Smakelijk eten!

Benodigdheden:

doosje blauwe bessen (ongeveer 200 gram)
4 eieren
20 g suiker
1 zakje vanillesuiker
klontje boter of olijfolie
poedersuiker
eventueel 2 eetlepels
blauwe bessenlikeur

Materiaal
stevige koekenpan

Blauwe bessen muffins (12 porties)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom het pak meel met de suiker, het bakpoeder en het zout. Maak in het midden van dit mengsel een kuiltje en doe hierin de (karne)melk, boter en het ei. Meng alles goed. Roer de bessen erdoor en schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm. De holtes moeten voor 2/3 deel gevuld zijn. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven. Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de oven en laat ze op een rooster verder afkoelen.

Benodigdheden:

275 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
70 g kristalsuiker
½ theelepel bakpoeder
snufje zout+
2½ dl karnemelk of melk
100 g gesmolten boter
1 ei, losgeklopt
200 g blauwe bessen

extra nodig: muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Superfood meets geitenkaas

Bereiding:

Doe  de sla, noten en blauwe bessen in een kom en meng dit alles. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Snij tot slot de appel in lucifer dunne partjes. Besprenkel de appelstukjes vervolgens met een beetje limoensap om verkleuring te voorkomen. Garnering:Leg de salade op een bord en besprenkel deze met de dressing van blauwe bessen. Brokkel de geitenkaas losjes over de slabladeren.Garneer de opgemaakte salade met de appelstaafjes. Leg er als finishing touch een paar overheerlijke blauwe bessen boven op.

Benodigdheden:

80 g sla (evt. gemengd)

60 g geitenkaas

15 gr noten

1 appel
limoensap

zout en peper

40 g blauwe bessen dressing

Blauwe bessen jamkoekjes

Bereiding:Meng de bloem met de boter tot kruimels, voeg de suiker en de eidooier toe en meng het geheel tot een glad deeg.Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad, vorm een bol, wikkel deze in plasticfolie en leg hem 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C en vet 2 bakplaten in. Rol het deeg opnieuw uit en steek met een vorm ± 40 bloemetjes (doorsnee ca. 6 cm) uit. Steek met een uitsteekvorm rondjes van ca. 2 cm uit het midden van 20 deegbloemetjes. Bak alle 40 bloemetjes in ± 12 min. lichtbruin af.  Klop de boter en de poedersuiker tot een romig mengsel. Bestrijk de koekjes zonder gaatje met de botercrème en doe er een schepje jam bovenop. Druk de koekjes met de gaatjes erop en strooi er poedersuiker overheen.

Benodigdheden:

Voor 20 koekjes

225 g bloem

175 g koude ongezouten

boter in blokjes

130 g fijne tafelsuiker

1 eidooier

Vulling

50 g ongezouten boter in

blokjes

130 g poedersuiker

4 a 5 el blauwe bessen jam

Blauwe bessen smoothie

Bereiding:

Deze smoothie is vooral in de warme zomermaanden verfrissend. Hij is uitermate gezond en heeft weinig calorieën. Bovendien is het recept heel simpel en het resultaat verbluffend lekker. Doe alle ingrediënten tezamen in een blender en meng het geheel grondig. Voeg nog een paar verse blauwe bessen toe als leuke versiering. De smoothie meteen serveren!

Tips: Verse blauwe bessen kun je heel gemakkelijk invriezen. Doe de bessen voor het invriezen niet wassen. Hierdoor blijven ze los rollend en veel langer houdbaar. De vanille yoghurt kan ook vervangen worden door geiten- of soja yoghurt.

Benodigdheden:

180 g. bevroren

blauwe bessen

200 ml vanille yoghurt

een paar hele blauwe

bessen

Materialen:

Blender

groot glas

Stoofpeertjes

Bereiding:

Doe 1,5 liter sap in de pan en voeg de poedersuiker en vanillesuiker toe. Schil de peertjes met een dunschiller, laat de steeltjes eraan zitten, maar snijdt aan de onderkant het hartje er uit. Zet de peertjes met de kruidnagels en het ½ kaneelstokje in de pan, met het sap mengsel. De peertjes dienen zoveel mogelijk onder het vocht te staan. Laat de peertjes 2 a 3 uur zachtjes stoven. Meng in een kopje het aardappelmeel met ½ lepel water. Verwijder kruidnagel en kaneel uit de pan. Haal vervolgens de peertjes uit de pan en zet ze op een mooi schaaltje. Bindt het stoofvocht met het aardappelmeel en giet dit over de peertjes. Tip: Vervang de sap met 3 glazen blauwe bessen wijn en 1 glas rode port.

Ingrediënten

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman)

2 liter Blue Berrie Hill blauwe bessensap

200 gram poedersuiker

2 zakjes vanillesuiker

2 kruidnagels

1/2 kaneelstokje

1 eetlepel aardappelmeel

Voor 6 personen

Blauwe bessen pannenkoekentaart!

Bereiding:Meng de suiker, zout en eieren met 3 dl melk. Voeg al roerend het meel toe en zorg ervoor dat het beslag niet gaat klonteren. Meng de rest van de melk en het water onder het beslag. Laat het beslag even rusten. Smelt boter in de pan en bak meerdere pannenkoeken (minimaal 8 stuks. Laat de pannenkoeken ongeveer een ½ uur afkoelen. Klop tijdens het wachten alvast de slagroom op.Bestrijk elke pannenkoek rijkelijk met blauwe bessenjam en slagroom. Leg op elke pannenkoek enkele verse blauwe bessen. Stapel alle gedecoreerde pannenkoeken op elkaar. Versier de pannenkoekentaart met verse blauwe bessen en strooi er een laagje poedersuiker overheen. Tip: gebruik als extra topping onze blauwe bessensaus.

Ingrediënten:

5 eieren

250 gr meel

2 tl suiker

1 tl zout

6 dl melk

1 dl water

Boter

1 beker slagroom

Blauwe bessenjam

Verse blauwe bessen

Poedersuiker

 

Runderstoof met blauwe bessen

Bereiding: Strooi de bloem uit over een bord en haal het vlees er doorheen. Verhit de olie in de stoof- of braadpan. Bak het vlees, al roerende, bruin aan. Voeg de ui, de winterpeen en de spekblokjes toe en bak tot de ui glazig is.Voeg de champignons toe en bak deze enkele minuten mee. Blus het geheel af met rode wijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en voeg er zoveel water aan toe dat alles net onder staat. Draai het vuur laag. Stoof het vlees met de deksel ca. 1,5 uur gaar. Controleer tussentijds of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg indien nodig wat extra water of wijn toe. Breng de runderstoof op smaak met zout en peper. Tip: Extra lekker met blauwe bessen saus.

Ingrediënten:

2 el bloem                                     2 el zonnebloemolie                     1 kg runderstoofvlees

2 uien, (ringen)                          1 winterpeen                           100 g gerookte spekblokjes 

250 g kastanjechampignons

200 ml rode wijn

2 appels (blokjes)                  100 g verse blauwe bessen      100 g blauwe bessenjam

2 blaadjes laurier                 

1 el tomatenpuree

 

 

 

 

 

 

Blauwe bessenbrood

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met roomboter. Laat de boter smelten en meng samen met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop het ei in een ander kommetje en voeg samen met de melk langzaam toe aan het boter-suiker mengsel. Zeef nu de bloem boven de kom en schep samen met het zout, vanillesuiker, bakpoeder en kaneel erdoor. Prak de bananen met een vork tot een grove moes. Voeg de bananenmoes en de blauwe bessen (heel laten) toe aan het beslag. Meng alles met ene pollepel door elkaar. Doe het beslag in de cake- of broodvorm en zet ca. 50 min. in de oven. Zet de oven na 35 min. uit en laat het bananenbrood nog 10 min. in de oven staan. Tip: voor een nog lekkerdere smaak, smeer de confiture van Blue Berrie Hill op het brood. Bron: smulweb

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 200 g blauwe bessen
  • 300 g tarwebloem
  • 1 groot ei
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml melk
  • 150 g lichte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g roomboter + extra om in te vetten
Blauwe bessen appeltaartjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak voor de bodem de dadels, amandelmeel en het zout in een keukenmachine. Vet de vormpjes in en bekleed ze met bakpapier. Verdeel het dadel-amandelmeelmengsel over de vormpjes en druk de bodem goed aan. Smelt in een pannetje de kokosolie. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten in een kom. Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet de taartjes 15 minuten in de oven.

Ingrediënten:  Voor 4 stuks

Voor de bodem:

125 g dadels,

50 g amandelmeel,

Snufje zout

Voor de vulling:

1 appel, 100 g blauwe bessen,

1 tl kaneel,

50 gr geweekte rozijnen,

50 gr amandelmeel,

2 el kokosolie,

4 el water

 

Kalkoenburger met blauwe bessenmayonaise

Bereiding:

De blauwe bessenmayonaise: Hak de basilicum fijn en meng deze met de mayonaise, citroenraps en de helft van de blauwe bessen. Burgers: Meng vervolgens de resterende blauwe bessen, knoflook, citroensap, mosterd in een kom en prak deze met een vork fijn. Meng het gehakt, paneermeel, zout en peper met elkaar. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en maak hier burgers van. Bak de burgers in 5 a 6 minuten gaar. Leg op de broodjes een schijfje tomaat, sla en de burger en doe bovenop de burger een toefje blauwe bessenmayonaise.

Ingrediënten:

50 g mayonaise

Een handje basilicum

Halve citroen

125 g blauwe bessen

1 teentje knoflook

1 tl mosterd

450 g kalkoengehakt

3 tl paneermeel

Snufje zout en peper

4 verse broodjes                          1 tomaat                             ijsbergsla

Blauwe bessen ricotta pizza

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bakpapier op de bakplaat en rol het pizzadeeg daarop uit. Prik met een vork gaten in het deeg (niet in de randen). Breek de plakjes cheddarkaas in stukjes en ze leg deze samen met de basilicumblaadjes op het deeg. Snij de pizza in 8 driehoeken en verdeel vervolgens de Ricotta en blauwe bessen over het deeg. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bak de pizza ongeveer 20 minuten, totdat de randen goudbruin zijn. Haal de pizza uit de oven en besprenkel er een beetje honing overheen.

Ingrediënten:

Pizza deeg

12-15 blaadjes basilicum

2 plakjes Ilchester Cheddar tophat 48+

75 g Ricotta kaas

125 g verse blauwe bessen

Snufje zout en pepper

2 tl Blauwe bessenhoning van Blue Berrie Hill

bron: www.aspicyperspective.com

Blueberry Cheesecake Treats

Bereiding:

Pureer de blauwe bessen. Bewaar een paar bessen voor de garnering. Meng hier vervolgens de roomkaas en poedersuiker bij. Giet het mengsel in de vormpjes en zet in de vriezer tot 10 minuten voor opdienen. Haal de vormpjes uit de vriezer. Om de cheesecakejes eenvoudig uit de vormpjes te krijgen kan je de onderkant even onder de warme kraan houden. Leg ze op een schaaltje en garneer met wat poedersuiker en wat blauwe bessen.

Ingrediënten:

180 g blauwe bessen

8 el roomkaas

6 el poedersuiker

30 ml light slagroom

Besbozola

Bereiding:

  • Bak de carré af volgens bakadvies.
  • Snij het kapje in een V vorm.
  • Besmeer de bodem met blauwe bessenconfituren (100 g.)
  • Leg hierop de cambozola (600 g.).
  • Verdeel rucola (50 g.) over de kaas.
  • Garneer af met gehakte gemengde noten (200 g.).
  • Prik het broodje vast met een cocktailprikker.

Tip: vervang de cambozola eens door versie brie!

Ingrediënten:

Carre maïs

Cambozola

Blauwe bessenconfituren

Noten mix

Rucola.

Suikervrije blauwe bessen havermoutkoekjes

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden –
1. Als je havervlokken gebruikt: maal ze in een keukenmachine of stevige blender tot ze fijngesneden zijn.
2. Mix de havermout met de banaan. Dit gaat het makkelijkste met je handen.
3. Maak 4 rondjes en leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
4. Duw je duim in het midden van de koekjes en leg er een theelepel fruitbeleg van Blue Berrie Hill in.
5. Zet voor 12 minuten in de oven.

 

Ingrediënten:

90 g havervlokken of havermout
1 grote rijpe banaan
flinke snuf kaneel
Fruitbeleg Blue Berrie Hill

 

Pastasalade met blauwe bessen.

Bereiding

Kook de pasta. Giet de pasta in een vergiet en laat er koud water over stromen. Was zo nodig de sla. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in smalle boogjes of kleine blokjes. Spoel de kidneybonen af in een vergiet. Doe de pasta, sla, bleekselderij, blauwe bessen en kidneybonen bij elkaar in een schaal. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op het vuur totdat ze lichtbruin beginnen te verkleuren. Laat ze afkoelen op een bord. Meng in een schaaltje olijfolie, zoetmiddel en zwarte peper naar smaak tot een dressing. Giet deze dressing over de salade. Serveer met de pijnboompitjes.

Bron: http://www.paulienvisscher.nl

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)

150 g volkoren speltpasta

100 g gemengde sla

2 stengels bleekselderij

2 handen blauwe bessen

400 g kidneybonen

2 handen pijnboompitten

Een scheutje olijfolie

Een scheutje zoetmiddel (bijvoorbeeld ahornsiroop)

Zwarte peper naar smaak

 

Gebakken camembert met blauwe bessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg het blokje camembert in het midden van het bladerdeeg. Strooi de blauwe bessen over de camembert en giet er daarna een theelepel honing er over heen. Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en knijp aan de bovenkant goed dicht. Bestrijk het bladerdeegpakketje met het geklutste ei. Schuif in de oven en bak in 20-25 minuten goudbruin.

Tip: gebruik ons blauwe bessen saus als finishing touch

Ingrediënten voor 1 persoon

1 plakje bladerdeeg

blokje camembert

handje blauwe bessen (uit de vriezer)

theelepel honing

geklutst ei

Blauwe bessen, avocado en spinazie smoothie,

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender en blender het tot een gladde massa.

Ingrediënten:

125 g bevroren blauwe bessen

125 g verse spinazie

125 ml kokos melk

¼ rijpe advocado

1 tl chia zaden

1 tl blauwe bessen honing

125 g crushed ijs

Blauwe bessen en banaan parfait

Bereiding:

Doe de bevroren bessen (bewaar er een paar voor de garnering) en een halve banaan in de blender en blender het tot een glad geheel.

Verdeel de blauwe bessen/banaanmix over twee dessert glaasjes. Doe daar bovenop de muesli, de halve banaan (in schijfjes) en de Griekse yoghurt. Garneer het geheel met een beetje muesli en een paar blauwe bessen. Smakelijk!

Ingrediënten

2 porties

1 banaan

125 g bevroren blauwe bessen

125 g muesli

20 ml griekse yoghurt

Cheesecake met blauwe bessen

Bereiden: Breek de chocolade in een kom, en smelt deze boven een pan met kokend water. Bekleed de cakevorm (900 g) met folie. Klop de kaas, room en suiker met een mixer en roer dit door de bijna afgekoelde chocolade heen. Roer 50 g blauwe bessen met 2 el jam door elkaar. Schep de helft van het kaasmengsel in de vorm en lepel de jam er in het midden op. Schenk de rest van het kaasmengsel er op. Dek het af met Amaretti koekjes. Dek de vorm af met folie en zet deze min. 6 u in de koelkast. Verwarm de helft van de aardbeien samen met de jam. Pureer ze met de mixer. Voor het serveren draai je de cakevorm om op een schaal en verwijder je het plasticfolie. Versier de cake met de rest van he fruit. Serveer de aardbeiensaus apart.

Ingrediënten:

– 2 repen witte chocolade 150 g

– 2 x 300 g zachte roomkaas (Philadelphia)

– 285 ml slagroom

– 50 g poedersuiker

– 170 g blauwe bessen

– 5 el blauwe bessen confituren

– 85 g Amaretti koekjes

– 200 g kleine aardbeien

– een paar frambozen

Ontbijtpannenkoek met blauwe bessen!

Bereiden: Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de eidooiers in een beslagkom. Zeef het meel en de bakpoeder boven de beslagkom met eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot een glad beslag. Klop de suiker erdoor. Zorg dat de gardes vetvrij zijn. Klop de eiwitten in 5 min. stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep er 3 of 4 hoopjes beslag van Ø 8 cm in. Leg op het ongare beslag een paar blauwe bessen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveertip: Lekker met een klontje boter en honing van Blue Berrie Hill.

 

Ingrediënten (voor 16 stuks)

3 eieren

125 g boekweitmeel

1 tl bakpoeder (zakje 16 g, pakje 5 zakjes)

150 ml melk

2 el rietsuiker

50 g boter

150 g blauwe bessen (vers/bevroren)

Honing van Blue Berrie Hill

Panini met blauwe bessen en kip

Bereiding:

Rooster de walnoten licht in een droge hete koekenpan en hak ze daarna fijn. Meng de noten met de honing of basterdsuiker door de boter. Snijd de broodjes open, besmeer ze met de notenboter en beleg ze met de kipfilet bestrooid met gemalen chilipeper met daar op de blauwe bessen. Zet de broodjes eventueel vast met een lange prikker.

Variatietips: In plaats van boter is roomkaas met geschaafde amandelen gecombineerd met rookvlees of rauwe ham en blauwe bessen ook heel lekker.

Ingrediënten (2 personen):

2 maïsbroodjes of meergranen triangels

100 g blauwe bessen

50 g boter

25 g  walnoten

1 theelepel Honing van Blue Berrie Hill

4 plakken gerookte kipfilet

Gemalen chilipeper of cayennepeper

Groente sticks met ricotta blauwe bessendip.

Bereiding:

Was de selderij en wortelen en snij ze in reepjes. Meng de ricotta en de gorgonzola met de blauwe bessensap in een kommetje. Breng het op smaak met de geraspte sinaasappelschil en wat peper. Roer er vervolgens de verse blauwe bessen doorheen. Je dip is klaar.

Ingrediënten:

2 stengels bleekselderij

3 wortelen

1/4 kop ricotta ( of roomkaas )

1 ons verkruimelde Gorgonzola

1 el blauwe bessensap van Blue Berrie Hill

1 snufje geraspte sinaasappelschil

Versgemalen peper

1/2 kopje verse blauwe bessen van Blue Berrie Hill

Sandwich met kalkoen en blauwe bessenmayonaise

Bereiden:

Meng de mayonaise met de blauwe bessensaus van Blue Berrie Hill. Smeer de blauwe bessenmayonaise aan 1 zijde van het brood. Leg daar bovenop 2 plakjes gerookte kalkoen of ham, rucola/gemende salade, blauwe bessenmayonaise en paar verse blauwe bessen. Leg daarboven het tweede snede brood en snij de sandwich doormidden.

Ingrediënten (4 sandwiches):

1 kop light mayonaise

1/2 kopje Blue Berrie Hill blauwe bessensaus

8 plakjes geroosterde kalkoen of ham

8 sneetjes volkoren brood naar keuze

Rucola/gemengde salade

Blauwe bessen mousse

Bereiding:Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Breng 50 ml water aan de kook, los er 3 eetlepels suiker in op. Knijp de gelatine blaadjes goed uit, neem de pan met suikerwater van de warmtebron, voeg de gelatine toe en blijf dan zolang met een houten lepel roeren tot de gelatine is opgelost. Roer er vervolgens 2 eetlepels citroen of limoensap en de blauwe bessen door. Roer de crème fraîche in een kom goed los, klop in een andere kom het eiwit en 4 theelepels suiker goed stijf op, roer de room door het blauwe bessenmengsel en spatel er daarna het eiwit zo luchtig mogelijk door. Verdeel de massa over 4 grote wijde glazen of gebruik schaaltjes, plaats de glazen ten minste 2 uur in de koelkast.

Ingrediënten (4 pers.):

3 blaadjes gelatine

250 ml crème fraîche

suiker

citroen of limoensap

2 eiwitten

175 g blauwe bessen

Gezonde kokos blauwe bessenbollen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak een schaal vetvrij en klop hierin de eiwitten stijf met een mixer. Prak de banaan fijn en schep hier de honing, kokos, cacaonibs en blauwe bessen doorheen. Spatel dit vervolgens voorzichtig door de eiwitten heen.

Bekleed en bakplaat met bakpapier en en schep bolletjes van het beslag op de plaat.

Zet weg in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.

Ingrediënten (8 bollen):

  • 1 banaan
  • 3 eiwitten
  • 150 gr kokosrasp
  • handje verse blauwe bessen
  • 1 el honing van Blue Berrie Hill
  • 1 el cacaonibs
Blauwe bessen croissants

Bereiding: Verwarm de oven voor op 250 graden. Snij de croissants in stukken en leg deze in een vierkante ovenschaal. Verdeel de blauwe bessen over de croissants. Meng de roomkaas, suiker, eieren en vanille in een middelgrote kom tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk de melk toe. Giet het mengsel gelijkmatig over stukjes croissants. Laat het geheel 20 minuten weken. Zet vervolgens de schaal gedurende 35 tot 40 minuten in de oven totdat het geheel goudbruin is. Serveer blauwe bessen croissants warm met poedersuiker.

Ingrediënten (10 porties):

3 grote croissants

1 kopje vers of bevroren blauwe bessen

1 pakje Roomkaas, zacht

⅔ kopje suiker

2 eieren

1 tl vanille

1 beker melk

Salade met geitenkaas, spekjes en blauwe bessen

Bereiding:

Pers de limoen uit en snijd 4 dikke plakken van het brood. Pureer met een staafmixer de helft van de blauwe bessen, de honing en het limoensap tot een dressing. Bak, indien nodig, de bacon krokant. Verdeel de slamelange, de geitenkaas, de walnoten, de bacon en de overgebleven blauwe bessen over de borden. Besprenkel de salade met de dressing en serveer de plakken brood erbij.

Let op: voor dit gerecht heb je een staafmixer nodig.

Ingrediënten:

200 g geitenkaas

80 g bacon

100 g blauwe bessen

4 sneetjes brood

2 el. honing Blue Berrie Hill

200 g slamelange

1 limoen

olijfolie

Blauwe bessen mascarpone toetje

Bereiden:

Meng in een kommetje met schone vingers de suiker en het citroenrasp, totdat de suiker goed vochtig is. Meng in een middelgrote kom de mascarpone, slagroom, vanille en suiker/citroenmengsel tot een glad en stijf mengsel. Doe een flinke lepel mascarpone in een glaasje potje, leg daar bovenop de cake en doe er een flinke scheut blauwe bessensaus overheen. Herhaal deze laagjes en je heerlijke toetje is klaar. Smakelijk!

Ingrediënten (voor 4 toetjes)

1/4 kopje suiker

Citroenrasp

800 g mascarpone

175 ml slagroom

1 tl vanille -extract

4 plakjes cake , elk gesneden in 8 kleine blokjes

1 kopje blauwe bessensaus van Blue Berrie Hill

Griekse yoghurtcake met blauwe bessen

Bereiden:

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden

Meng de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom tot één glad geheel. Spatel er vervolgens de bloem, bakpoeder en zout doorheen. Roer alles goed door elkaar heen tot een luchtig beslag.

Als laatste voegen we voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet hier het mengsel in. Bak de cake goudbruin op 180 graden gedurende 60 minuten (bij bevroren blauwe bessen moet je rekening houden met en langere baktijd). Smakelijk!

Ingrediënten:

200 gram bloem

half zakje bakpoeder

175 gram Griekse yoghurt

215 gram suiker

3 eieren

80 ml zonnebloemolie

scheutje vanille aroma

snufje zout

150 gram blauwe bessen (vers of bevroren)

Lamskoteletten met blauwe bessensaus

Bereiden:

sinaasappelrasp met de geraspte gember bij de olijfolie met peper en zout. Bestrijk de koteletjes met dit mengsel. Breng de wildfond of bouillon met bessensap en 200 g blauwe bessen aan de kook en laat de massa tot ongeveer 1/3 deel inkoken. Pureer de saus. Grill de lamskoteletten 2-3 minuten per kant in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten.Voeg de blauwe bessensaus bij het bakvet, voeg de cognac toe en bind de saus eventueel licht met allesbinder. Serveer de koteletjes met de saus gegarneerd met blauwe bessen en sinaasappelschilletjes. Lekker met krieltjes en peultjes. Tip: U kunt natuurlijk ook de klant en klare blauwe bessensaus van Blue Berrie Hill gebruiken.

Ingrediënten (4 personen)

1 sinaasappel

stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt

2 eetlepels olijfolie

4 grote of 8 kleine lamskoteletten (ca. 600 g)

400 ml wildfond of vleesbouillon

200 ml bessensap

250 g blauwe bessen

½ borrelglas cognac

Beenham met rozemarijnsaus en blauwe bessen

Bereiden:

Verwarm de oven op 180°C. Verwijder de verpakking van het vlees. Verhit de boter en bak hierin de beenham rondom lichtbruin. Leg het vlees in de braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet het 30 minuten in het midden van de oven. Roer de wijn, rozemarijn en kookroom door het bakvet en laat inkoken tot sausdikte. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de beenham in plakken. Roer de helft van de blauwe bessen door de saus. Serveer deze bij de ham en garneer met de rest van de bessen.

Ingrediënten (4 personen):

1 beenham (kant-en-klaar)

75 g boter of

75 g vloeibaar bakproduct

150 ml eco balance chardonnay

1 el verse rozemarijn (gehakt, naaldjes)

200 ml kookroom

200 g blauwe bessen

Kleine blauwe bessen cheesecake

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175°C. Draai de koekjes kort in de keukenmachine en meng er de gesmolten roomboter door. Bekleed kleine bakblikjes met bakpapier en bedek de bodem met het koekmengsel. Druk aan zodat zich een stevige bodem vormt. Meng ondertussen de roomkaas en suiker in de keukenmachine. Laat de machine rustig draaien en voeg vervolgens beetje voor beetje het ei toe. Voeg als laatste de hangop toe en meng goed door. Breng op smaak met rasp en sap van de limoen. Meng de blauwe bessen er met een spatel door. Giet de vulling op de bodem en klop de lucht eruit. Bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten:

50 g roomboter, gesmolten

250 g koekkruimels naar keuze

500 g verse roomkaas naturel

250 g suiker

250 g hangop

200 g ei, heel ei gepasteuriseerd of verse eieren

1 limoen

150 g blauwe bessen

Pro­secco ­p­unch met blauwe bes­sen

Bereiden:

Schenk gekoelde prosecco, crème de cassis en het cranberrysap in een grote glazen schaal. Snijd de sinaasappel in dunne plakken en voeg met de bevroren bessen toe aan het proseccomengsel. Doe de takjes munt erbij. Roer door en serveer.

Ingrediënten (12 personen):

500 ml prosecco (gekoeld)

200 ml crème de cassis (likeur, Gall&Gall)

500 ml cranberrysap of blauwe bessensap (100% puur van Blue Berrie Hill)

1 handsinaasappel

250 g blauwe bessen (diepvries)

7½ g verse munt

 

Supersnelle ontbijttaart

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de pide horizontaal doormidden en rooster ca. 10 minuten in de hete oven. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Meng in een kom de mascarpone met de lemon curd. Bestrijk beide helften van de pide met het mascarponemengsel. Beleg het brood met de aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Beleg het brood met de aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Bestrooi met de suiker en munt. Bon appétit!

Ingrediënten:

1 pide (Turks brood)

250 g aardbeien

250 g mascarpone (zachte roomkaas)

4 el lemon curd (pot 320 g)

2 takjes verse munt

125 g frambozen

150 g bramen

125 g blauwe bessen

2 el suiker

Blauwe bessen ijsjes

Bereiden: Mix de blauwe bessen, bananen, sojayoghurt en ahornsiroop in een blender of keukenmachine tot een dik en romig geheel. Doe vervolgens het ijs in een bakje en plaats in de vriezer voor minimaal 2 uur. Smelt de chocolade au-bain marie en giet een beetje chocolade saus over de rand van de hoorntjes of dip de bovenkant van de hoorntjes in de chocoladesaus. Besprenkel vervolgens met wat pistachenootjes. Schep met een ijslepel bolletjes ijs uit het bakje en verdeel over de drie hoorntjes.

Ingrediënten (3 ijsjes):

3 ijshoorntjes

400 g blauwe bessen (diepvries)

2 bananen

120 ml sojayoghurt

2 el ahornsiroop

30 gram pure chocolade (voor over de ijshoorntjes)

Pistachenootjes (voor over de chocolade)

 

Salade van gerookte zalm en blauwe bessen

Bereiden: Was de rucola en verdeel over 2 borden (of 1 groot bord).Drapeer de plakken gerookte zalm over de rucola. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de salade. Was de bosbessen en strooi ze samen met de pijnboompitten over de salade. Snijd de basilicum in reepjes en verdeel ook over de salade. Meng tot slot de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel dit over de salade. Tip: ook erg lekker met onze eigen blauwe bessendressing.

Ingrediënten:

Rucola – 40 gram

Gerookte zalmfilet – 200 gram

Mozzarella – 125 gram

Pijnboompitten – 10 gram

Blauwe bessen – 125 gram

Verse basilicum – 3 gram

Voor de dressing:

Olijfolie – 3 eetlepels

Citroensap – 1 eetlepel

Peper – snuf

Zout – snuf

Mozzarella pannenkoekjes met blauwe bessen

Bereiden:

Snipper de mozzarella in een hoog kommetje.  Voeg de eieren en de room eraan toe. Meng het nu met de staafmixer tot een romig geheel. Bak nu de mozzarella pannenkoekjes in wat roomboter. Let op, de pannenkoekjes zijn bij het omdraaien niet zo stevig als traditionele “meel pannenkoeken”. Bak ze mooi bruin aan beide kanten. Leg het pannenkoekje op een bord, doe er wat slagroom en aan paar blauwe bessen op en vouw hem dubbel. Smakelijk!

 

Ingrediënten:

1 bolletje mozzarella

2 eieren

2 eetlepels room

zoetstof

slagroom

blauwe bessen

 

 

Gebakken chocolademousse

Bereiden:Meng de hangop met de poedersuiker. Strijk 4 bakvormpjes licht met olijfolie. Smelt de chocolade het in een kom boven een pan met water. Klop de eieren met de suiker in 5 min.tot een bijna wit en heel luchtig mengsel. Schenk de olijfolie erbij en klop het enkel sec.verder door. Zeef de bloem en maïzena en spatel beiden door het eimengsel. Voeg het mengsel toe aan de gesmolten, warme chocolade en meng alles snel en goed door elkaar. Schep de chocolademousse in de bakvormpjes. Bak je ze in 10 tot 11 minuten op 175c. De kern blijft vloeibaar. Draai de vormpjes zo warm mogelijk om op een bord en bestuif deze met poedersuiker. En doe een schep hangop en een schep blauwe bessensaus op het bord!

 

Ingrediënten:

500 cc Hangop

2 eetlepels poedersuiker

Blauwe bessensaus

125 gram pure chocolade

4  eieren

90 g suiker

90 g fruitige olijfolie

55 g bloem

10 g maïzena

Blauwe bessen donuts

Bereiden:Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het speltmeel, de bakpoeder, vanillepoeder, kaneel en het zout in een ruime kom door elkaar tot meel. Blend de dadels, kokosmelk en bananen in de blender of keukenmachine tot een smeuïg geheel. Meng het mengsel samen met het meel. Voeg vervolgens de blauwe bessen toe en meng voorzichtig door het geheel. Giet het mengsel in de donutvormpjes en zet in de oven voor 50 min. Prik met een satéprikker in de donuts, wanneer deze droog uit de donut komt zijn ze klaar. Laat de donuts goed afkoelen. Smeer de bovenkant van de donuts in met blauwe bessenijs(1 schepje ijs per donut). Bron: http://thegreenhappiness.com

Ingrediënten: (Voor 8 donuts)

200 g speltmeel

1 tl bakpoeder

1 tl vanillepoeder (of 1/2 vanille stokje)

1/2 tl zout

2 el limoen (sap)

200 g medjoul dadels, ontpit

100 ml kokosmelk light

3 tl kaneel

2 rijpe bananen

200 g blauwe bessen

Blauwe bessenijs

 

Eton mess met blauwe bessen

Bereiden:

Dit nagerechtje van slagroom, blauwe bessen en meringue schuimpjes is super lekker en heel gemakkelijk om te maken. Klopt de slagroom met de vanillesuiker stijf en pureer de helft van de blauwe bessen fijn. Even bij elkaar voegen en omscheppen. Doe het mengsel in een glas en verdeel er af en toe was hele bessen tussen. Garneer het met bessen en brokjes schuim en je hebt een heerlijk ‘messy’ toetje.

Ingrediënten

250 ml slagroom

100 gr meringue schuimpjes (kant en klaar of zelf gemaakt)

1 zakje vanillesuiker

150 gr blauwe bessen

Gerstsalade met blauwe bessen en granaatappel

Bereiden: Was de gerst en laat het een nachtje in water weken. Kook het daarna zo’n 20 minuten op zacht vuur gaar. De gerst is klaar als hij nog een stevige bite heeft maar niet te hard is. Meng het sap van een ½ limoen en de olijfolie erdoorheen. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng het goed.

Zet het nog even een minuut of 30 in de koelkast zodat hij goed koud is. Serveer en maak het geheel eventueel af met een beetje vers gemalen peper en wat extra limoensap.

Ingrediënten:

1 portie spelt (ongeveer 75 gr)

50 gr feta

½ komkommer in halve plakje

1 handvol blauwe bessen

1 handvol munt, fijngehakt

1 el granaatappel pitten

½ limoen

1 el olijfolie

peper en zout

Aardappelen met tijm en salade

Bereiden:Was de aardappelen en snijd ze in achten. Verhit de olijfolie in een wok met deksel bak de aardappelen met de knoflook en helft van de tijm, afgedekt, 20/25 min. Haal de laatste 5 min.de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen gedurende 6  min. de sperziebonen, spoel af met koud water en bewaar in een saladekom. Snijd de komkommer in plakken en scheur de botersla klein. Snijd de feta in blokjes. Voeg de komkommer, botersla, feta en blauwe bessen toe aan de sperziebonen.Maak een dressing van extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade. Verdeel de aardappelen over de borden en serveer met de salade.  Garneer de salade met de walnoten.

 

Ingrediënten:

Aardappelen                         Knoflook

Tijm                                      Sperziebonen

Komkommer                         Botersla

Feta                                       Blauwe bessen

Walnoten                               Olijfolie

Extra vierge olijfolie               Witte wijnazijn

Honing                                   Peper en zout

 

Superfrisse cocktail met wodka en blauwe bessen!

Bereiden: Stamp de blauwe bessen en frambozen met de poedersuiker of fijne kristalsuiker voorzichtig aan in een glas of cocktailshaker. Het handigste is om hiervoor een muddler of de stamper van je vijzel te gebruiken. Doe de wodka, het ijs, het bruiswater en het citroensap erbij. Garneer je glas met een schijfje citroen en een rietje!

Ingrediënten:

5 frambozen

5 blauwe bessen

1 theelepel poedersuiker of fijne kristalsuiker

40 ml wodka

80 ml bruiswater

Sap van 1 citroen

Schijfje citroen als garnering

Ijsblokjes

Luxe Kruidkoek met Chocolade en blauwe bessen

Bereiden: Verwarm de oven voor tot 175 graden en vet een cakevorm goed in met wat kokosolie. Meng de eieren en 80g kokosolie door de cakemix tot een dik beslag. Spatel de blauwe bessen, walnoten en chocolate chips door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad met een lepel. Bak de cake in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen. Smelt in de tussentijd de pure chocolade en ghee au bain-marie en laat afkoelen tot een dikke, stroperige ganache. Deze moet nog wel schenkbaar zijn.Schenk de ganache over de cake en laat deze volledig afkoelen voor je de cake serveert.

Ingrediënten:

1 zak Spicyliscious Cakemix

8 eieren

80g kokosolie, vloeibaar

100g blauwe bessen

75g walnoten

50g chocolate chips (ten minste 70% cacao)

100g pure chocolade (ten minste 70% cacao)

50g ghee (of kokosolie)

 

Koolhydraatarme citroen kokoscake met blauwe bessen

Bereiden:

Doe alle ingrediënten in de kom en voeg als laatste de gesmolten kokosolie toe. Mix alles tot een glad geheel. Om de bessen goed verdeeld te krijgen door de hele cake, doe je een schep kokosmeel over de blauwe bessen, en roert ze daarna door het beslag. Neem een springvorm van 20 cm en vet deze in (ik gebruik altijd bakpapier voor de bodem). Doe het beslag erin , verdeel het goed en maak de bovenkant egaal. Bak het in ca. 55-60 minuten gaar (40 minuten voor de losse koeken).

Ingrediënten:

90 gr. kokosmeel

1/4 tl Keltisch zout

100 gr. vloeibare Kokosolie

250 ml kokosmelk

2 el. citroensap

1 el. citroenrasp

6 grote biologische eieren

1 el. vanille extract

6 druppels vloeibare stevia

150 gr. blauwe bessen

1 kleine el. kokosmeel

Blauwe bessen salade met kipfilet

Bereiden:

Bak de kipfilet aan beiden kanten. Snij de kipfilet in kleine stukjes en voeg de kipfilet toe aan de sla, blauwe bessen, noten, rode uit, blauwe kaas en de Dijon vinaigrette.  Tip: Vervang de vinaigrette door onze heerlijk blauwe bessendressing!

Ingrediënten:

2 Kipfilets

Zout en peper

Tl olijf olie

Gemengde salade

Verse blauwe besen

Fijn gehakte pecannoten

Rode ui fijngesneden

Blauwe kaas

Dijon Vinaigrette

 

Havermoutbrood

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de speltbloem, bakpoeder, havervlokken, zout, kokosolie, fijngehakte dadels, pompoenpitten, zonnebloempitten, kaneel en gedroogde blauwe bessen in een kom en kneed het met je handen totdat je grote vlokken hebt. Schenk de rijstemelk erbij en kneed er een samenhangend deeg van. Maak van het deeg een lange rechthoekige vorm. Zorg dat de blauwe bessen niet teveel uit het deeg steken, omdat deze dan kunnen verbranden in de oven en dat smaakt bitter. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het deeg voor 20 minuten in de koelkast. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats deze voor 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Het is klaar wanneer het gebruind en gaar is.

Ingrediënten:

225 g speltbloem

8 g bakpoeder

snuifje zout

100 g havervlokken

75 g medjool dadels (ongeveer 5 stuks zonder pit)

55 g gedroogde blauwe bessen

50 g kokosolie

125 ml rijstemelk (of amandelmelk, ongezoet)

Quinoa Salade met blauwe bessen en watermeloen

Bereiden: Spoel de quinoa grondig in een fijne zeef. Plaats de quinoa, water en zeezout in een grote tot middelgrote rijstkoker. Kook tot al het water is verdampt en de quinoa gaar is. Schep de gekookte quinoa in een grote kom en roer zachtjes met een vork. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Ondertussen bereid je het fruit. Wanneer de quinoa is afgekoeld, besprenkel je deze met olijfolie. Voeg hierna de vers geperste limoensap toe. Breng het geheel op smaak met peper. Vervolgens worden de blauwe bessen, aardbeien en de watermeloen aan de quinoa toegevoegd. Als laatste wordt dit toegevoegd aan de sla met de gehakte kruiden.

Ingrediënten: 

2 kopjes quinoa

3 kopjes water

1,5 kopje blauwe bessen

1,5 kopje aardbeien

1,5 kopje in blokjes watermeloen

6 kopjes sla

gehakte kruiden: koriander, dille, peterselie en munt

Dressing: ½ kopje olijfolie

limoensap van 1 tot 2 limoenen

 

 

Blauwe bessen risotto

Bereiden: Voeg in een middelgrote pan op matige vuur de boter en kokosolie toe.Voeg de ui en het snufje zout wanneer de boter gesmolten is en roer ongeveer 3 tot4 min.. Voeg de rijst toe. Voeg de wijn toe per ¼ kopje en blijf voortdurend roeren. Voeg al roerend vervolgens de blauwe bessen toe, doe dit ook per ¼ kopje. Wanneer er ook bellen in het midden van de pan ontstaan, zet dan de warmte lager. Blijf het geheel roeren. De blauwe bessen zullen barsten, waardoor de rijst blauw kleurt. Wanneer de rijst romig van structuur is, is de risotto klaar. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas en een paar veren van tijm of rozemarijn toe

Ingrediënten:

2 el ongezouten boter

2 el kokosolie

¼ ui

snufje zeezout

¾ dl witte wijn

1½ kop risotto rijst

4 kopjes groente bouillon

1 kop blauwe bessen

¼ kop fijn geraspte Parmezaanse kaas

verse tijm of verse rozemarijn

Roze blauwe bessen limonade

Bereiden: Doe de suiker, 2 eetlepels van de blauwe bessen en ½ kopje water in een maatbeker. Zet deze ongeveer 1 minuut in de magnetron. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg hierna de citroensap toe en genoeg water om 1 liter te maken. Laat het hierna afkoelen. Vul vervolgens hoge glazen met ijsblokjes. Verdeel het gekoelde blauwe bessen mengsel en de resterende bessen.

Blauwe bessen ijsklontjes: plaats drie bessen in elk van de 12 ijsblokjes cups. Vul deze met water en zet ze in de vriezer.

Ingrediënten:

1/3 kopje suiker

1 ¼ kopje verse blauwe bessen

1/3 kopje citroensap

Vlinderstokjes

Bereiden:

Snijd de meloen in dunne plakken. Steek hier met de koekvormpjes vlinders uit. Prik eerst de bessen en vervolgens de meloen op de satéprikker.

Ingrediënten:

Satéprikkers

Blauwe bessen

(Water)meloen

Mes

Koekvormpje vlinder

 

Toast met mozzarella & blauwe bessen

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °c. Verwarm in het steelpannetje de blauwe bessensaus totdat deze kookt. Haal de pan van het vuur en roer de verse basilicum er doorheen. Meng de mozzarella kaas, kokosmelk of slagroom en de 1/2 eetlepel olijfolie in een kom. Strijk de sneetjes stokbrood in met olijfolie en een beetje zout en peper. Grill de sneetjes stokbrood in de oven gedurende 5 min.. Doe na 5 minuten op elke toast een flinke klodder van het kaasmengsel en zet deze 3 min. terug in de oven. Haal de toast uit de oven en doe er een beetje blauwe bessensaus op en garneer de toast met verse basilicum.

 

 

Ingrediënten:

Blauwe bessensausje

1 el. gehakte verse basilicum

500 gr.verse mozzarella kaas, in blokjes gesneden

1 1/2 el. kokosmelk of slagroom

1/2 el. olijfolie

1/2 van een volkoren stokbrood, gesneden in 12 sneden

zout en peper

 

 

 

 

Glutenvrije kokos banaan pannenkoekjes en blauwe bessen

Bereiden: Prak de banaan fijn en meng deze goed met de eieren. Zeef het kokosmeel erboven en roer goed door. Mix met de kokosmelk, vanille en kaneel tot het een samenhangend geheel vormt zonder klontjes. Het beslag is iets dikker is dan standaard pannenkoekenbeslag. Neem een lepel (juslepel vind ik zelf altijd handig) en maak kleine rondjes in een goed verhitte koekenpan met boter of olie. Bak de pannenkoekjes op medium vuur en draai ze voorzichtig om, bak de andere kant ook bruin en eet met de blauwe bessen en eventueel amandelschaafsel.

Ingrediënten:

4 eieren

1 banaan, goed rijp

75 gr kokosmeel

300 ml kokosmelk

1 tl vanille

1 tl kaneel

50 gr blauwe bessen

amandelschaafsel

kokosolie of boter om in te bakken

 

Sushi met blauwe bessen

Bereiden: Kook de rijst met de suiker en een snufje zout in een pan totdat de rijst het water heeft geabsorbeerd en deze gaar is. Roer er vervolgens de kokosmelk en de vanille doorheen en laat het geheel afkoelen. Druk de rijst in een rechthoek op perkament papier plat. Leg op de lange zijde van het rechthoek de blauwe bessen, stukjes perzik en avocado. Rol het perkament op, zodat je een lange strakke rol krijgt. Snijd de rijst rol in een stukjes (1 duimdik) om “sushi broodjes” te maken. Herhaal dit met het resterende rijst mengsel en het fruit. Om de sushi nog lekkerder te maken, dip je deze in de blauwe bessensaus!

 

Ingrediënten

¾ kopje korte korrel rijst

1 ¼ kopjes water

2 el suiker

Snufje zout

½ kopje kokosmelk

½ tl vanille-extract

½ kop blauwe bessen

½ avocado in blokjes

1 kleine perzik in kleine blokjes

Blauwe bessensaus als dip

Blauwe bessen gin cocktail

Bereiden:

Kook de bevroren blauwe bessen, gember, suiker en water met elkaar. Haal het mengsel door de zeef en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Je hebt nu een siroop. Meng de siroop , gin en het ijs met elkaar. Verdeel het mengsel over 2 glazen en doe er wat spa rood en verse limoensap bij. Garneer het geheel af met verse of bevroren blauwe bessen. Lekker voor de koude winteravonden. PROOST!

Ingrediënten:

1/2 kop bevroren bosbessen

+/- 30 gr gember gesneden

2 tl suiker

1/4 kopje water

100 ml gin

spa rood

Blue Berrie Hill

DOOR communicatie & vorm